Hai la teatru

Follow on Twitter
Hai la teatru header image 2

Don Juan de Alexander Morfov la TNB

March 28th, 2013 · No Comments

Unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani din estul Europei, Alexander Morfov revine la începutul lunii aprilie la Teatrul Naţional cu o producţie multipremiată a Teatrul Naţional „Ivan Vazov” din Sofia, Don Juan după Jean-Baptiste Molière. Cunoscut publicului bucureştean prin spectacolul Exilaţii, prezentat în turneu în anul 2010, dar mai ales datorită montării grandioase de pe scena mare a TNB, Vizita bătrânei doamne de Friedrich Dürrenmatt , regizorul  care le-a „smuls” ruşilor Masca de Aur, cel mai prestigios premiu rusesc, vine de această dată cu un spectacol considerat drept cea mai bună producţie a stagiunii 2006-2007 în Bulgaria.

Cu o distribuţie impresionantă, din care fac parte actori remarcabili, Don Juan a fost încununat de două ori cu premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie, precum şi cu două premii pentru actori în rol secundar. Cu acest bogat palmares, spectacolul  a fost prezentat în numeroase festivaluri din afara ţării.

Don Juan, pentru unii seducătorul fără pereche, pentru alţii arogantul, suficientul, egocentricul, libertinul, eternul răzvrătit, este, pentru regizorul acestui spectacol, persoana care întruchipează libertatea fără limite. Pentru că atunci când „un om devine conştient de totala lui libertate, el înţelege că nu are cu cine să o împartă. Libertatea e ca celebritatea; ambele depind de societatea în care trăim.” (Alexander Morfov).

Spectacolul va avea loc duminică 7 aprilie 2013, de la ora 19.00, la Sala Mare, într-o singură reprezentaţie. Durează 2 ore şi 40 de minute, cu pauză şi este jucat în limba bulgară, cu supratitrare în limba română. Biletele s-au pus în vânzare la agenţia de bilete a TNB.  Preţul biletelor:   50, 40, 30, 16 lei.

Tags: Comunicate de presă · Naţional

0 raspunsuri pana in prezent ↓

  • Nu exista nici un comentariu pana in acest moment.

Leave a Comment